del 23

Jonas perspektiv

Jonas stod handfallen kvar och såg ut ut i det ekande trapphuset. Han hade gjort bort sig igen. Hur kunde han göra så här mot Justin, igen? Han tänkte tillbaka på alla misstag han gjort i deras förhållande, att Justin kunnat förlåta honom var ett under, och nu hade ha svikit honom igen.

Jonas föräldrar kom ut i hallen. De tittade frågade på Jonas, som snabbt torkade bort en tår ur ögonvrån. Jonas tittade på sina föräldrar. Han var tvungen att göra ett val. Han måste vara någonting som han aldrig gjort förut - en man. Han tog ett djupt andetag. Det var dags att berätta.
- Jag har en sak att berätta. Justin är inte bara en vän, sade Jonas och inväntade sina föräldrars reaktioner. Han var livrädd. Hans mamma tittade på honom och klappade honom på kinden.
- Men lilla Snasse, sade hon. Jonas mamma brukade kalla honom det. Hon fortsatte:
- Det har vi förstått länge, att du är ett sånt där - homo. Det är inget fel med det!
Hans pappa nickade instämmande. Jonas såg från den ena till den andra och frågade:
- Hur kan ni ha vetat det?
Jonas pappa lade huvudet på sned och sa kärleksfullt:
- Men se på dig själv! Och tror väl inte att vi har gått på att ditt och Philips förhållande är helt platoniskt?
- Nej... svarade Jonas.
- Men du, Snasse, sa hans mamma, ska du inte ta och springa efter Justin, han verkar ju vara en så bra kille.
- Men tror du att han vill ha tillbaka mig då? frågade Jonas med gråten i halsen.
Jonas mamma nickade och gav honom en puss. Hans pappa gav honom också en puss och sade några uppmuntrande ord. Fylld av nytt hopp gav sig Jonas ut för att hitta Justin.


Justins perspektiv

Som i trans tog sig Justin tillbaka till hotellet vid globen. Hur hade han kunnat tro att Jonas skulle ändra på sig? Det här var sista gången han förlät honom. Han kom in i sin svit och kastade sig ner på sängen. Han grät tills kudden var blöt, då vände han på den och grät lite till. Han tänkte på Jonas medan han grät, allt det de hade gått igenom tillsammans, allt de klarat. Men framförallt tänkte han på fruktdisken. Justin kände hur en ovälkommen lust växte i honom, allt medan tårarna fortsatte rinna längs med hans kinder. Han började gråtrunka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0