del 5

Jonas Perspektiv

Jonas stod som vanligt och plockade fram dagens leverans av exotiska frukter. Han trivdes i fruktdisken, det var lagom svalt och då han var vegetarian var han också glad att få slippa köttdisken. De tunga lyften av frukt gav honom också tillfälle att jobba på sina biceps. Det var Lördag och det hade inte hunnit komma så många kunder än. Globen centrum öppnade först vid elva, och det var först då som folk brukade börja komma. Han var glad att han jobbade just här, det brukade inte komma in någon som han kände i affären. Trots att han var stolt över att vara sant proletär så tyckte han att det var lite pinsamt när någon av hans kompisar kom in i affären.

Men idag var det tomt på Ica Globen. Någon tant hade varit inne och köpt kattmat, men det var nog den enda kunden hittills. Jonas plockade ut några övermogna avokados ur grönsaksdisken och gick in med dem i kylrummet för att slänga dem. Han slängde upp dem i luften och fångade dem smidigt. Plötsligt plingade hans mobil till, och i förvåningen tappade han en av avokadosarna. Tårar steg upp i hans ögon när han så den hjälplösa frukten ligga där på betonggolvet. Död, som en överkörd ekorre. Jonas torkade snabbt tårarna. Det sista han ville var att någon skulle se honom gråta. Officiellt grät han bara till filmen Land och Frihet. Eller det var i alla fall vad han sa till sina vänner. I själva verket fick han hålla tillbaka tårarna när han såg på såväl djursjukhuset som top model.

Han drog upp sin telefon ur fickan och såg på skärmen. Han hade fått ett sms från Meira. Det stod:
”Vi ses på lördag! Ha på dig något classy!”

Jonas hade helt glömt bort att han hade lovat Meira att följa med på fest på lördag. Han gillade inte att gå på fester, men det här var ju en chans att få se kändisar! Han funderade över Meiras uppmaning om classy klädsel. Det fick bli en vit skjorta med silvrig fluga till. Han började nästan se fram emot det.

Justins perspektiv

Justin drog den svarta huvan på sin munkjacka tätare om huvudet. Han orkade inte med några paparazzis idag. Han var inte beredd på kylan i det här landet, och han tittade fascinerat på röken som kom ur hans mun när han andades. Han njöt av att få använda sina muskler igen, det var längesedan han hade rört på sig ordentligt. Vanligtvis brukade han träna varannan dag eller så, för att göra sina fans belåtna, så att säga. Det var alltid kul att kunna visa upp en schysst tvättbräda, this is perfection liksom. Han sträckte extra på benen och ökade steglängden. Gruset knarrade under hans fötter när han sprang och det tog bara ett par minuter att komma till Ica globen.

Värmen slog emot honom när han kom in i affären, han smög snabbt in i en av raderna med livsmedel, och låtsades läsa på en förpackning pasta. Han började långsamt gå, samtidigt som han kastade diskreta blickar åt sidorna. Han kom ut i fruktdisken. Något rött skymtade i hans ögonvrå. Han såg upp, och tappade andan.

Den blonde pojken stod lätt framåtböjd och sorterande kiwis. Hans byxor spände över de vältränade låren.
-DAMN! tänkte Justin och torkade bort en droppe saliv ur mungipan.
Han stod mållös kvar bakom en stapel coctailfrukt på burk och tittade. Den blonde pojken hade gått vidare till passionsfrukterna. Han hanterade dem varsamt, men ändå bestämt. Justin rös.

Han tog ett steg åt sidan för att få ett bättre vinkel, och stötte till pelaren med coctailfrukt. Den föll som ett korthus och de flera hundra konservburkarna slog en efter en i golvet med ett ljud som hade kunnat väcka de döda. Justin stod som fastfrusen och såg hur den blonde pojken snurrade runt och såg på burkarna, som rullade åt olika håll. Hans blick lyftes, och ett par grå ögon mötte ett par bruna. Nu fanns ingen återvändo.



Såå!! Det var alltså del fem! Vad tror ni kommer hända härnäst? KOMMENTERA!!!

ps. Ett snabbt förtydligande: det kommer ett avsnitt om dagen, varken mer eller mindre!

Kommentarer
Postat av: Jean-Pierre

Är det bara jag som känner igen mig i Justins känslor när man får ögonkontakt med Jonas på dagens bild?

2011-01-14 @ 10:15:37
Postat av: Sofie

Helt klart den mest spännande delen hittills!!!! Can't wait säger jag bara.

2011-01-14 @ 15:07:18
Postat av: Justinandjonasfannr1

Det här är ju bara så sjukt bra.

2011-01-15 @ 14:39:31
Postat av: Denice

Hej hej! :D

Skulle du kunna rösta på mitt och min kompis bidrag genom att klicka på "gilla" - knappen precis nedanför videoklippet? Skulle vara jättesnällt :D



http://www.fritidsresor.nu/mads-mikkelsen/tavlingsbidrag-9

2011-01-15 @ 15:58:44
Postat av: bieberlovestories

Kan inte sluta läsa ! Jätte bra verkligen ! :)

2011-01-16 @ 14:05:38
URL: http://bieberlovestories.blogg.se/
Postat av: Anonym

HALLÅ VI VILL HA MER!!!

2011-01-16 @ 15:16:48
Postat av: Anonym

skriv meeeeer

2011-01-16 @ 16:04:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0